søndag 11. mars 2012

Check!!

Der var den endelig ferdig!! :)Jeg er ganske fornøyd, for trodde dette skulle bli et evighetsprosjekt. Det eneste som gjenstår er blokking - og det trengs. 
Genseren er strikket i Sandnes Alpakka. Jeg gikk opp en størrelsei forhold til det damen i strikkebutikken mente - hun sa jeg kunne strikke str Medium. Men siden jeg er en stor dame på 1.82, syntes jeg dette hørtes VEEEELDIG lite ut. Så jeg bega meg ut på størrelse Large i stedet. Og det angrer jeg ikke på! Synes den sitter som den må. Har også lagt på noen cm på ermene og litt i bolen, og flaks er det. Ermene er ikke en cm for kort, og lengden på genseren er helt perfekt! Siden jeg gjorde dette, gikk jeg også tom for garn, og måtte ha ufrivillig strikkestopp i noen dager, før jeg klarte å komme meg til garnbutikken.
Mariusen på et veldig GULT gulv.Jeg var ikke fornøyd med halsåpningen i oppskriften, synes den ble alt for vid.  Jeg rakk (nok en gang) opp og begynte på nytt, men ikke fornøyd, og rakk opp igjen, og strikket på nytt, felte masse masker. Fikk til slutt en halsåpning som jeg ble noenlunde fornøyd med.

Innimellom denne rekke-opp-strikke-på-nytt-halsåpning, strikket jeg også disseDet er barnevottene Tripp Trapp Tresko fra heftet Votteboken 3, i str 2-4 år. De er strikket i Sisu på pinne 2,5 og 3. Trenger en vask og blokking, så er de klare! På pinnene nå har jeg litt restegarn, som skal bli til et dukketeppe, tenkte jeg. Lillesøster bruker sofateppet for å bre over en bitteliten dukke, og det er ganske vanskelig (og frustrerende) til tider. Så da blir det nok mye lettere med bare et lite pledd i kjøkkenhånkle-størrelse. 


Ha en fin søndag alle sammen! Jeg må igang å pakker fjellsekken (med Mariusgenseren.. wee!!), for reiser til fjells på jobb en uke nå!

6 kommentarer:

 1. Flott Marius. Jeg tenker på å strikke en lignende etterhvert. Har ei niese som ønsker seg sånn i konfirmasjonsgave. Men jeg er litt usikker på alpakkagarnet - har en formening om at det siger endel. Hva er din erfaring? Ha en fortsatt fin søndag =)

  SvarSlett
 2. Kjempefin genser og votter! :-) Ble akkurat ferdig med en marius selv, det føles alltid godt å bli ferdig med litt større prosjekter!

  Ha en fin dag! :-)

  SvarSlett
 3. Nydelig genser! Men enig med du, halsen i oppskriften er håpløs!

  SvarSlett
 4. Fin genser! Jeg måtte også strikke rundfellingshalsen en gang til..

  SvarSlett
 5. Eg har same på pinnene nett no! Like høg som deg og vart også anbefalt str medium... Hmmm, her må det visst prøvast før eg fortsetter! Genseren din vart lekker! God påske med den!
  Systro

  SvarSlett
 6. Tusen takk for koselige kommentarer alle sammen! :)

  Petronella: jeg har ikke den helt store erfaringen med alpakka, og siging, men har brukt genseren litt, og tror den kommer til å holde fasongen. Den er ikke SÅ tung at den siger.

  Systro: Det kan jo være at jeg strikker stramt, eller rett og slett er ganske god og rund ;)Men det kan jo være at Medium ikke er så veldig mye mindre, og det er jo elastisk, så det trenger ikke være feil størrelse for deg.
  Tvi tvi iallefall!

  Harpa: Ja, dette er første gang jeg strikker noe større enn votter og hals til meg selv, og gav så absolutt mersmak!!

  Marion og Sysleglad: Ja, litt irriterende akkurat det med halsen, men men.. Jeg fikk den som jeg ville til slutt :)

  SvarSlett