mandag 12. november 2012

Strikkepinner på flyet??

Hei dere strikkende globetrottere der ute! Jeg har et lite spørsmål som jeg håper noen har svar på.
Neste uke setter jeg meg på flyet til NEW YORK!!! Og, som den strikkeren jeg er, lurer jeg på om noen av dere har erfart at det er vanskelig å få strikketøyet med som håndbagasje - da med tanke på de LIVSFARLIGE strikkepinnene!! :) 
Har erfart at det går veldig greit her i Norge, og skandinavia, men har ikke testet det ut noe mer enn det...

Noen som vet?


18 kommentarer:

 1. Tja, jeg fikk med mine metallrundpinner og strikket en babygenser på samme turen for fire år siden iallefall. Fra Oslo til New York og tilbake. Ingen kommenterte strikkepinnene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for svar Monstermønster! Jeg tar sjansen..

   Slett
 2. Hei Søte du. Så gøy med tur til New York!! så flotte plagg du har strikket!! Imponert over vottene med hundemotiv, du er jo en skikkelig racer med pinnene!!

  Gleder meg til å se deg på skolen snart:)
  Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei du!
   Ja, det blir kjekt å se deg også igjen på skolen. Kommer først på tirsdagen, trøtt og sliten etter en forhåpentligvis stråååålende tur :)

   Slett
 3. Hei! Var i New York for et par uker siden - her kan du lese om hvordan det gikk med strikkepinner på fly: http://spitet.blogspot.no/2012/11/orkanstrikk.html Litt blandet, altså... Men åh, misunnelig - det er et deilig sted å være :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Ja, leste innlegget ditt. Kjekt å høre hva andre har erfart!

   Slett
 4. Heldig du er som skal dit!
  Jeg fikk med meg stikkepinnene inn i flyet da jeg var over there for noen år siden. Bambuspinner, vel og merke...

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! Blir glad når jeg hører mange har fått med pinner uten problem :)

   Slett
 5. Babmbus-rundpinne er sikrere enn metallpinner i hvert fall! Mener å ha lest et sted at det er securitasene på hver enkelt som bestemmer, ved bruk av skjønn, grunnet manglende regler på akkurat dette. Noen steder er det ok, andre ikke. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok. Da skal jeg prøve meg på bambuspinner og finne frem de uskyldige øynene og blinke blinke mye... :)

   Slett
 6. Jeg har ikke flydd til USA selv, men en kollega av meg hadde med seg strikkepinner i håndbagasjen til Hawaii, og de mellomlandet et annet sted i USA også på veien og det gikk helt fint..

  Men jeg ville nok pakket et ekstra par i kofferten i tilfelle de tar de fra deg, for har også hørt at det kan variere fra vakt til vakt.. GOD TUR!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, tror jeg tar med en bok i stedet som reserve, siden jeg ikke får strikket så mye når jeg først har kommet frem!

   Takk for svar! :)

   Slett
 7. Lurte på det samme når jeg skulle fly utenlands for første gang i 2008. Sikkerhetsvakten sa det var helt ok å ta med strikkepinner.
  Så ingen problem å ta med seg trikkearbeid på fly. Gikk fint på flyturene tur/retur USA i både 2008 og 2011.

  Ønsker deg en god tur til USA og New York. Kose deg masse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for svar! Bra det gikk fint for deg, satser på det går greit selv!

   Tusen takk - turen skal NYYYTES!!

   Slett
 8. Min erfaring er at det er avhengig av hvem du møter. I motsetning til det de andre skriver her, opplevde jeg å bli fratatt bambuspinnene mine, men jeg fikk beholde de i metall. Bambuspinnene var visst farligere fordi de kunne knekkes opp og dermed bli spissere. (Hørt noe så latterlig?) Jeg tror det står i noen regler at det er lov med strikkepinner, men at det likevel er rom for skjønn.
  Mitt tips er å ha med pinner det ikke er så farlig å måtte gi fra seg, og være forberedt på å måtte redde et påbegynt strikketøy med en tråd så lenge...
  Lykke til, og god tur!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Okei, bambusen er "farligere" altså? hehe.. Ja, det er vel der skjønn kommer inn. Tar meg noe som ikke er så farlig om jeg må ta det av pinnene..
   Takk takk, gleder meg til tur :)

   Slett
 9. Hei. Jeg fløy hjem fra Spania på lørdag som var, og da hadde jeg med strikkepinner i håndbagasjen. Det var ingen som sa noe på det. Har også hatt det i hånbagasjen på fly til Bergen.
  Lykke til og god tur :)

  SvarSlett