fredag 2. desember 2011

Julegavestrikk

Check!!
Der var Nøstebarn sin dress ferdigstrikket og klar til vask! Slik ble den...


Bildene blir som de pleier - mørke og uten riktig farge. Men fargene er ikke overraskende lilla og grå. Det er tydelig 2011-fargene! Har brukt to lillafarger, for et mer melert resultat.
Dressen er strikket i Nøstebarn sin ull, så den veldig lett, ikke mye over 200 gram. Den er strikket i str 3 år, og ser ganske stor ut! Knappene er mørkelilla perlemor.

Planen var å gi denne til Lillesøster til jul. Og siden hun ikke har begynt å lese blogger ennå, spiller det vel ingen rolle om den blir vist FØR jul. Så gjenstår det å se om Mr. Ispinne har noen innvendinger..

Ellers fant jeg ut at jeg skulle ta å rydde litt i rote-strikke-korgen som ikke har blitt brukt på mange år, og bare har stått i en krok på soverommet (av alle steder!), godt gjemt bort. Her fant jeg mye rart... og fant også ut at ja, jeg har tydeligvis litt restegarn, som jeg var litt bekymret for at jeg ikke hadde i anledning at søsteren min skal lære meg å hekle blomster.... Her er bevis!


Så det er iallefall noe jeg kan bruke, ser jeg. Og så fant jeg flere UFOer, deriblant denne.


Den ser skitten ut i fargen på bildet, men er i den søteste, duse, lyseblå fargen, og prosjektet har stoppet grunnet tomt for garn.. Kan ikke huske når jeg strikket på dette, men det er vel iallefall 6 år siden. Så å kunne oppdrive mer av garnet, vet jeg ikke om jeg skal tørre å håpe på. Ut fra maskeantall, ser jeg at jeg har strikket i str 2 år. Det mangler bare litt på bak-(eller for-)stykket, og begge armene er strikket, så kanskje jeg bare må rekke opp, og strikke i mindre størrelse, og gi bort. For mønsteret er veldig enkelt og fint!
Heldigvis lå oppskriften ved - det er Sandnes Garn hefte 0213, genser lys blå med flette og ribb.

Ellers har jeg flere UFOer i gamlekurven - og i nyekurven - så nå gjenstår det å eliminere, og legge til skikkelig stålvilje, så kanskje jeg kan få fullført dette!

Kommer tilbake med mer etterhvert!
Ha en strålende helg, i nitrist vær!


3 kommentarer:

 1. Kunne godt tenkt meg en sånn strikkedress selv i Bhg. Kommer de i strl. L?... ;-)
  Synes du er super flink, er helt måbebedotten over alt det fine som blir produsert. På tide å lære seg å strikke kanskje?... :-)

  Gleder meg til hekle blomster kurs. #Fnis fnis#

  God klem til deg fra meg

  SvarSlett
 2. De dressene er bare herlige!! Flott i lilla og grå:-)

  God adventstid!

  SvarSlett