fredag 6. januar 2012

Godt nytt år!

Da er vi i gang med et nytt år, og det er alltid like godt å begynne med blanke ark. Datamaskinen min er på reperasjon, men jeg håper jeg får den tilbake snart OG at den virker. Men vanskelig for å blogge, betyr ikke strikketørke.. Her er årets første fullførte prosjekt: Snowbird mittens (med litt justeringer).


Jeg har brukt Sisu-garn i mørkegrått og naturfarget, og det har gått til sammen 70 gram. Jeg ser at jeg med fordel kunne ha brukt hvitt i stedet for naturfarget, da det hadde gitt et litt kaldere resultat. Men men... NOEN erfaringer må man jo gjøre seg etterhvert..


De ser litt rynkete ut, men jeg hadde ikke tid til å dampe de, da jeg så vidt fikk tid til å vaske de før jeg la meg igår, og idag tidlig var det hvitt ute, og da klarte jeg ikke vente med å bruke de :) Så i løpet av helgen blir de forhåpentligvis litt "glattere" i overflaten.


Jeg strikket først en vott, men den ble så "slapp i fisken" at jeg kunne nesten brukt den til begge hendene samtidig. For når det står presisert at man ikke må strikke stramt i mønstervott-oppskrifter, så tar jeg dette på alvor..  så dermed måtte jeg starte på nytt, med "stram" strikk. Og det ble mye bedre! Nå passet den!!


Den endringen jeg gjorde var i forhold til tommelen. Den ble seendes slik ut:
Den opprinnelige oppskriften gir dette resultatet:
Jeg valgte å strikke med tommelkile i stedet for "amerikans tommel" som stikker ut fra siden på votten. Hvorfor det, spør du kanskje. Jo, fordi den amerikanske jeg prøvde på vott nr 1 (som ble rukket opp igjen) så helt forferdelig ut. Så da tok jeg den lette varianten, og bare mikset til en som jeg visste ikke var så vanskelig..


Ribbestrikken i votten likte jeg ikke særlig, for det er nesten ikke noe strekk i den. Men det er visst vanlig. Så jeg tror jeg holder meg til vanlig ribbestrikk til andre votter heretter, om jeg ikke bare måååå gjøre det igjen fordi det ser så fint ut.


Ellers er de strikket på pinne 2, som går i et helt passelig tempo. Mønsteret var kjekt å strikke, uten at det krevde så alt for mye konsentrasjon (mye naturfarget i mønsteret foran på votten).


Oppskriften er GRATIS - jippiiiii!! - og du finner den her med orginal tommel.
Ha en strålende helg alle sammen!!

6 kommentarer:

 1. Kjempefine votter!
  PS: Jeg har Give away i bloggen min ;)

  SvarSlett
 2. Superkule votter! De likte jeg godt. Og så gratis, da gitt! :-)
  Jammen godt du stakk innom meg, så jeg oppdaget din blogg også. Masse, masse fint!

  SvarSlett
 3. Nydelige votter!
  Jeg er imponert :)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Disse var jo bare KJEMPE fine. Aner jeg et strikkekurs i nærmeste fremtid?... ;-)
  Stor klem fra din største fan :-)

  SvarSlett
 5. Dette var fine votter! Jeg har sett oppskriften i Vogue Knitting/Designer Knitting for noen år siden og merket den av... Men har ikke kommet så langt som til å strikke dem enda. Det er så mange fine votter! Morsomt å se forskjellige varianter rundt omkring.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett